5-methyl-2-(propan-2-yl)fenol

C₁₀H₁₄O
100%
Structuurformule van 5-methyl-2-(propan-2-yl)fenol

5-methyl-2-(propan-2-yl)fenol, 5-methyl-2-(propan-2-yl)benzenol, thymol

Thymol is een wit kristallijn poeder met een karakteristieke smaak en ontsmettende eigenschappen. Het is een belangrijk component in de smaak van tijm.

H302H314H411P260P264P270P273P280P301+P312P301+P330+P331P303+P361+P353P304+P340P305+P351+P338P310P321P330P363P391P405P501
Ruimte gereserveerd voor reclame

Fysieke karakteristieken

Molecuulmassa150
Dichtheid960 g/m³
Smeltpunt49,9 122 323
Kookpunt232 449 505
Partitiecoëff. (logP)3,3
Oplosbaarheid (water)0,00599 mol/L0,9 g/L
Stof toegevoegd aan de database op 16 juni 2021, laatst bewerkt op 20 augustus 2022.